אנשי PPC בוודאי שמעו על המושג ‘גוגל שופינג’ ועל האפשרויות הרבות שקמפיין מסוג זה מעניק למפרסמים, אך בעלי חנויות אינטרנטיות ופיזיות אולי טרם נחשפו לכלי הפרסומי היעיל, שיכול לסייע בהעלאת הרווחים בטווח הקצר והארוך.
במאמר הבא נספק סקירה מעמיקה אך מתומצתת של שופינג במערכת הפרסום של גוגל, נגע ביתרונות שלהם ונסביר כיצד אפשר להתחיל להשתמש בהם כחלק מהאסטרטגייה השיווקית ברמה הטכנית.
שנת 2019 מבשרת: קניונים אאוט, רכישה דרך אמאזון ושות’- אין.
לפני שנצלול פנימה, חשוב לגעת במגמה ההולכת והופכת לשכיחה יותר ברחבי העולם, בדמות יציאת הקניונים מהרלוונטיות והנורמה היום- יומית של הצרכן הממוצע, שנוטש את האופליין לטובת האונליין.
החל משנת 2012 לערך, עולם המסחר המקוון (איקומרס בלעז) התפתח ותפס תאוצה, בעיקר בזכות איביי, אמאזון ועלי אקספרס, שהביאו בשורה מהפכנית של ממש: כבר ממש לא צריך לפנות זמן במיוחד ללכת לקניות. הכל נמצא במרחק קליק דרך המחשב/ המכשיר הנייד – במבחר עצום ואפילו במחיר נמוך יותר.
כיאה לאומת סטארט אפ, הטרנד הגיע גם לארץ הקודש וראייה לכך היא שרשתות ענק מתקשות להתמודד עם אתרי הקניות הגדולים מחו”ל וגם אלו הישראליים.
ההערכות אומרות שעולם המסחר האלקטרוני הולך להמשיך ולהשתדרג כל הזמן ובכלל, מומלץ לבצע מעבר לחנות אונליין אם עוד לא עשיתם את זה (מיותר לציין את היתרונות- חסכון בעלות של חנות פיזית, אפשרויות שיווק ושימור לקוחות רחבות יותר… וזה רק על קצה המזלג).
מה זה אומר קמפיין בגוגל שופינג?
בדיוק בגלל הסיבה להתפשטות מנהג הקנייה באינטרנט, החליטה גוגל לספק מענה עבור בעלי חנויות המעוניינים לשווק את החנות שלהם- ויצרה אופצייה חדשה של פרסום דרך מנוע החיפוש ורשת המדיה של המוצרים/ החנות עצמה. בין אם האתר שלכם מכיל מוצר אחד או אלף, תוכלו להקים קמפיין תוך מספר דקות בלבד. המוצר מוצג לגולש עם תיאור שלו ותמונה הלקוחה מהאתר, כאשר מישהו מחפש את אותו מוצר נניח במנוע החיפוש של גוגל. אותו גולש יכול להקליק על המוצר ולעבור ישירות לדף הרכישה שלו, מה שמקל עליו וחוסך לו זמן של שוטטות ברחבי הרשת. בנוסף, אין עוררין על כך שמודעה ויזואלית הכוללת תמונה מושכת של המוצר תהיה עדיפה במקרים רבים במודעת טקסט. תוסיפו לכך את העובדה שגוגל מושכת את כל המידע בהתאם לנתוני הפיד המוזרמים מהמרצ’נט סנטר- דבר שחוסך התעסקות וזמן יקר.
באופן כללי, כמובן שגם פרסום דרך המערכת של פייסבוק יכול להיות רווחי, אך מצד שני, חשוב לזכור שהשיווק בגוגל מבוסס על משיכה של הלקוח לעבר דבר מה שהוא מחפש, הוא כבר מכיר אותו- ואף מוכן לרכישה ,כלומר pull. עובדה זו, לצד הרצון של גוגל לשפר כל העת את חווית המשתמש ומשנה בהתאם את תוצאות החיפוש להופעה של סרטונים מיוטיוב וגם מודעות ויזואליות של מוצרים מחופשים (כי דרך אגב, המוח שלנו קולט תמונות ווידאו במהירות הגדולה פי 60 אלף מאשר טקסט…) , הופכת את הפרסום בעזרת קמפיינים של ‘גוגל שופינג’ ליעילים לאין ערוך.
נשמע מגניב לא?
כמובן שתדעו הכל על התהליך, אבל בגדול יש ליצור פיד של המוצרים (כמו סידור קטלוג עבור אתרי אינטרנט) , לחבר אותו למרכז המוצרים של גוגל ולהמתין שיאושר. ברגע שזה קורה, ניתן להתחיל בפתיחת הקמפיינים.
הלכה למעשה- איך יוצרים פיד ומחברים אותו למרצ’נט סנטר של גוגל?
אז כמו שצויין קודם לכן, על מנת להגיע למצב שניתן להתחיל להריץ קמפייני שופינג במהירות ופשטות דרך מערכת הפרסום, צריך לספק לגוגל את המידע אודות המוצרים שיש לנו בחנות האינטרנטית (ובצורה הזאת בעצם המודעות נוצרות באופן אוטומטי).
לצורך יצירת הפיד/ קטלוג, יש ליצור טבלה מסודרת בפורמט XLS של כל המוצרים בחנות על פי המפרט של גוגל, עליו תוכלו לקרוא כאן. בגדול, מדובר בשפת קוד המספקת לגוגל את כל המידע לו היא זקוקה לגבי המוצר. לכן אגב, כדאי לספק בתיאור המוצר כמה שיותר מידע לגביו- כך המערכת תוכל להציג את המוצר בפני כמה שיותר מונחי חיפוש של גולשים.
כמובן שגם את כל התהליך הזה לא בהכרח צריך לעשות באופן ידני. ניתן להעזר בפלאגינים שונים כמו pixelyoursite the best (לוורד פרס) או אפליקציות (שופיפיי) המאפשרות את יצירת הפורמט המבוקש על מנת שיהיה אפשר להעלות אותו למרצ’נט סנטר.
ייתכן שעכשיו תעלה אצלכם שאלה די מתבקשת- אז למה שלא נעלה את הקטלוג שנוצר ישר למערכת הפרסום? התשובה לכך היא שהמרצ’נט הוא מעין סלקטור מטעם גוגל. הוא סורק את קובץ המוצרים ומוודא שכל אחד ואחד בתוכו עומד בדרישות הסף מבחינת המידע וההצגה בוריאציות הקמפיינים השונות. ניתן לקרוא לזה גם ‘ווידוא בקרת איכות’.
אחרי שהפיד מוכן להעלאה, יש לפתוח חשבון ולהעלות אותו. המערכת תעבד את המידע ותתריע לכם על מוצרים בעייתיים (לפי ה- ID שלהם, מה שבעתיד יוצג באנליטיקה של הקמפיינים) מבחינת פורמט, שגיאה בקוד או מידע חסר.
הכל מוכן? יש ליצור חיבור בין ה marchent לחשבון ה- ads כפי שמופיע בתמונה (לחיצה על ‘המפתח שוודי’, setup -linked accounts), לאשר את האינטגרציה ובאופן עקרוני, ניתן להתחיל לפרסם בפורמט שופינג.
הקמת קמפיין שופינג בסיסי- מדידה, מעקב ואופטימיזציה
אז כמובן שלפני שמתחילים ‘על אמת’ חשוב לוודא שמעקב ההמרות מותקן כראוי באנליטיקס ובאתר, כך שערך ההמרה ישתנה בהתאם למוצר. בצורה הזו, יהיה אפשר לעקוב אחר ביצועי הקמפיינים ולבחון לאורך זמן את כדאיות ההשקעה מבחינת ההחזר, מה עובד יותר ומה פחות (קטלוג, מוצרים מסויימים וכו’). כי כמו שדיברנו במאמר על מעקב שיחות נכנסות כתוצאה משיווק במדיה, ניטור וניתוח המרות הינו קריטי להצלחה של מסע פרסומי בדיגיטל, בכל זירה שהיא- והיא שמאפשרת השגת תוצאות במחיר הטוב ביותר.
אחרי שכל ההכנה הלוגיסטית והטכנית מאחורינו, אפשר לפתוח קמפיין ראשוני דרך הגוגל אדס.
לחצו על סימן הפלוס וכתבו את שם הקמפיין. באופן כללי, אנחנו נמליץ לכתוב כמה שיותר מידע (מטרת קמפיין, שיטת תמחור ומדינה). כך תוכלו ישר להבין ישר באיזה מסע פרסומי מדובר.
במסך ההגדרות תצטרכו לקבוע באיזו מדינה לפרסם, בחירה בחשבון המרצ’נט בהתאם לקישור שיצרתם ושיטת התמחור- בתור התחלה, כשבנק הדאטה עוד דל, כדאי לבחור במקסימום קליקים או מחיר ידני לקליק של 0.3 דולר. גם אם יש בידכם הערכות קודמות בנוגע לגובה הסכום אותו תצטרכו להכניס מהקמפיין בשביל להיות ברווח (שיטה הנקראת ROAS, המאפשרת לכוון כמה שאפשר להחזר עבור מודעה של מוצר מסויים), זכרו שהדבר לא מחייב מבחינת מערכת הפרסום. צריך להגיע לכמות של 30 מכירות לפחות בחודש כדאי שהלמידה תהיה מדוייקת ככל האפשר.
בחרו את התקציב היומי ואת מידת ה priority (עדיפות) של הקמפיין: במידה ויש עוד קמפיינים באוויר במקביל, תוכלו לקבוע את מדרג החשיבות מבחינתכם בעזרת האפשרות הזו.
עוד הגדרה שחשוב לשים אליה לב היא תחת סעיף ה targeting ומתייחסת אל ל networks בהם נרצה שגוגל תציג את המודעות שלנו: אופצית ברירת המחדל כוללת שותפי חיפוש ורשת המדיה. במידה והתקציב מוגבל, כדאי לכבות את המיקומים הללו, על מנת לא לבזבז קליקים על מיקומים שלא בהכרח ימירו באופן מקסימלי (אדם שמחפש משהו בגוגל בכוונת תחילה, מביע כוונה אמיתית או עניין לרכוש מוצר מסויים).
כאשר המסע הפרסומי מצליח ויש החלטה להעלות תקציבים, בהחלט אפשר להשתמש במיקומים נוספים להעלאת נפח החשיפה.
במסך האחרון תוכלו לבחור האם המודעה תכיל כמה מוצרים או אחד, שם קבוצת המודעות והמחיר לקליק. מבחינת פורמט ההצגה כדאי לבחור במוצר בודד, על מנת להעלות את הרלוונטיות מבחינת הגולש ולחדד את הרלוונטיות שלנו כלפיו בתור מפרסמים.
נלחץ על אישור והקמפיין שלנו יהיה מוכן לפעולה.
*במקרים מסויימים יכול לקחת למערכת עד יומיים לאישור הקמפיין. אין צורך להבהל אם לא רואים נתונים תוך כמה שעות.
בסרטון הבא תוכלו לראות כיצד מגדירים את הקמפיין, בקצרה.
httpss://youtu.be/iFHJwUAvX6w
בהמשך כשיהיו נתונים לגבי הקלקות ורכישות, תוכלו לבצע שלילה של מונחי חיפוש (search terms) שלא תרמו לקמפיין או שאין להם ערך אסטרטגי- כמו למשל שמות של מותגים מתחרים או שם מוצר בצירוף פלטפורמותן אחרות לקנייה ברשת ושלא רלוונטיות לחנות שלכם: לדוגמא, ‘חולצה ארוכה אדומה מאמאזון’.
בנוסף, מומלץ להכנס לקבוצת המוצרים עצמה אחת לכמה ימים ולבחון את הביצועים של מוצרים ספציפיים. יש פריט מסויים שהביא הרבה מכירות? שווה לפתוח לו קמפיין נפרד ברשת החיפוש.
מאידך, גיליתם שיש מוצר ש’שותה’ את מרבית התקציב אך לא הניב המרות? תוכלו לכבות אותו ולקבוע שהוא לא יופיע בקמפיין.
זהו תהליך אופטמיזציה בסיסי למדי אך הכרחי ותורם להצלחת הפרסום.
אז על מה דיברנו? קמפיינים מסוג שופינג בגוגל יכולים להיות מאוד מוצלחים אם מקימים אותם כראוי ותיאור המוצרים הינו מושך ורלוונטי עבור הגולש. כמובן שאפשר להפריד קטלוגים וליצור קבוצות מודעות בהתאם לקטגוריה ספציפית, מה שיעלה עוד יותר את המיקוד מצדנו ויאפשר לבחון טוב יותר את האטרקטיביות של המוצרים השונים שיש בחנות.